12 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021-22


 Αγαπητοί γονείς

 Ενόψει της έναρξης των μαθημάτων του Νηπιαγωγείου από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, και σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σας ενημερώνουμε για τα εξής:  

 Η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Νηπιαγωγείου, είναι υποχρεωτική για όλους.

 Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self test), 2 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη), είναι υποχρεωτικός για όλους τους/τις μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου, εκτός αν υπάρχει Βεβαίωση Νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).

Κατά συνέπεια, από την Τρίτη 14/09/2021, δε θα επιτρέπεται σε κανένα μαθητή/τρια, η είσοδος στο Νηπιαγωγείο, χωρίς μάσκα και επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων.

Επίσης δεν επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο του Νηπιαγωγείου σε κανέναν και τα παιδιά θα παραδίδονται στην υπεύθυνη νηπιαγωγό, στην κεντρική πόρτα του κτηρίου. Κατ΄ εξαίρεση και λόγω προσαρμογής των προνηπίων, τις πρώτες μέρες, ο/η συνοδός τους, θα μπορεί να εισέλθει στο Νηπιαγωγείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού self test.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τα self test:

1)  Προμηθεύεστε από το φαρμακείο, τα τεστ. Η προμήθεια τους γίνεται δωρεάν με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α΄ 36) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

2)  Κάνετε self test στο παιδί σας κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.  

3) Εισέρχεστε στην πλατφόρμα:  https://self-testing.gov.gr/#mathites

όπου επιλέγετε: Σχολική κάρτα για Covid-19

συνδέεστε με κωδικούς taxinet και ακολουθείτε τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. 

-       Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε.  Εναλλακτικά, μπορείτε, αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, να συμπληρώσετε και χειρόγραφα το σχετικό έντυπο, φροντίζοντας να γράψετε και τον κωδικό που εμφανίζεται κατά την καταχώρηση του τεστ στην πλατφόρμα. Επιδεικνύετε (χωρίς να παραδίδετε) τη σχολική κάρτα, στη Νηπιαγωγό που παραλαμβάνει το παιδί σας, κάθε Τρίτη και κάθε Παρασκευή πρωί. 

 

-       Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, ενημερώνετε άμεσα το Νηπιαγωγείο, ώστε να ακολουθηθεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την διεύθυνση: https://self-testing.gov.gr/

Μπορείτε να εκτυπώσετε το έγγραφο της Σχολικής Κάρτας πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://drive.google.com/file/d/1zG7nJej3cVVPE3njlzwMnvz12zJ_oI8g/view

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και πρόοδο για όλες και όλους!!!