23 Οκτωβρίου 2022

EUROPE CODE WEEK 2022

 Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει και φέτος στην "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού - Europe Code Week" από 8 ως 23 Οκτωβρίου 2022.     Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης, που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό, προσιτό σε όλους με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. 

Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού κλείνει τα δέκα της χρόνια, γι'αυτό αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος σε 2 συμμαχίες σχολείων, ώστε να γιορτάσουμε πανηγυρικά τα γενέθλιά της.

Η 1η μας συμμετοχή είναι με το "Happy Birthday CodeWeek" της Μαρίνας Ζαχαρία:


Ετοιμάσαμε ένα χάρτη και ένα κώδικα διαδρομής. Η Bee-Bot μελισσούλα μας, θα πρέπει με τη βοήθεια των παιδιών που θα την προγραμματίζουν ανάλογα, να ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή για να φτάσει στην τούρτα γενεθλίων της, αφού μαζέψει όλα τα δωράκια. Έπειτα, τον κώδικά μας, θα τον στείλουμε σε άλλα σχολεία και εμείς αντίστοιχα θα λύσουμε κώδικες άλλων σχολείων:

Η 2η συμμετοχή μας είναι με το "Birthday Challenges" της Μαρίας Τσαπάρα και της Κατερίνας Σπίτσα:


 Φτιάξαμε μια κάρτα γενεθλίων, γράψαμε τις ευχές μας, κωδικοποιήσαμε το μήνυμα...


...και στη συνέχεια μετατρέψαμε την κάρτα μας σε ψηφιακή:
Τέλος, φτιάξαμε τη δική μας τούρτα από πλαστελίνη και μοιραστήκαμε τη συνταγή μας με τα υπόλοιπα σχολεία:
                                                                                                                                                                 ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  CODE WEEK!!!