17 Μαΐου 2023

"LIFE TERRA MISSION CHALLENGE"

Το εκπαιδευτικό σενάριο του Νηπιαγωγείου μας "Planting in the schoolyard" το οποίο βασίστηκε στο Περιβαλλοντικό μας Πρόγραμμα: "Ένας βοτανολαχανόκηπος γεμάτος δενδρολούλουδα" ήταν ανάμεσα στα 3 νικητήρια σενάρια στην κατηγορία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο διαγωνισμό "Life Terra Mission Challenge" !

Τα ευχάριστα νέα τα μάθαμε τον Οκτώβριο (δείτε εδώ) και αργότερα ενημερωθήκαμε ότι ένα δέντρο φυτεύτηκε προς τιμή μας στη μακρινή Ισπανία!!!


Οι εκπλήξεις όμως δεν τελείωσαν, καθώς παραλαμβάνοντας πριν λίγες μέρες το
Βραβείο μας...




...μας περίμενε μια ακόμα έκπληξη: μαζί με το Βραβείο λάβαμε και ένα ειδικό ανακυκλωμένο χαρτί, με ενσωματωμένα σποράκια, για να το φυτέψουμε στον κήπο του Νηπιαγωγείου μας!!!

Ψάξαμε λοιπόν στο internet, βρήκαμε τις πληροφορίες που χρειαζόμασταν για να το φυτέψουμε σωστά και αφού κάναμε την προετοιμασία που έπρεπε...


...αναλάβαμε δράση στον κήπο μας:


Όλα είναι έτοιμα και τώρα περιμένουμε με αγωνία να φυτρώσουν τα νέα μας λουλούδια!

Ευχαριστούμε πολύ "Life Terra" γιατί 
μέσα από τις δράσεις μας τις οποίες επιβραβεύσατε και με σύνθημα "Let's Plant Together"  ενεργοποιήσαμε και ευαισθητοποιήσαμε τους μικρούς μας μαθητές στο θέμα της κλιματικής κρίσης και το μετριασμό των επιπτώσεών της στον πλανήτη μας με γνώμονα τον πολίτη!