04 Απριλίου 2024

4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ!

 Η  ΠΦΠΟ (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία) αγωνίζεται από το 2010 για τα δικαιώματα των ζώων, για τη βιοποικιλότητα και για το περιβάλλον. Με περίπου 70 σωματεία και χιλιάδες μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα, έχει σαν αποστολή της, την προστασία των ζώων και την εξασφάλιση της ευζωίας και των δικαιωμάτων τους.

Οι αγώνες της ΠΦΠΟ βρήκαν δικαίωση σε μεγάλο βαθμό με την ανακήρυξη και θεσμοθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας, της 4ης Απριλίου κάθε έτους, εκτός από Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων όπως ήταν μέχρι σήμερα και ως Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας

Το γεγονός αυτό, σαν Αειφόρο και Οικολογικό Νηπιαγωγείο που είμαστε, μας χαροποίησε ιδιαίτερα και μας γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον. 

Μιλήσαμε λοιπόν για τα αδέσποτα ζωάκια και τις ανάγκες τους και προσπαθήσαμε να σκεφτούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα βοηθήσουμε:

Ετοιμάσαμε σακκουλάκια με ειδική τροφή για τα αδέσποτα ζωάκια της γειτονιάς μας...
...και υποσχεθήκαμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε κάθε μορφή ζωής, από τη μικρότερη έως τη μεγαλύτερη, για έναν κόσμο καλύτερο, για ένα μέλλον που πραγματικά μας αξίζει!!!