11 Ιουνίου 2023

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (μέρος 4ο)

Η ρύπανση της θάλασσας, ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, ήταν το θέμα μας στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων ως προς τη Θεματική Ενότητα: "Φροντίζω το Περιβάλλον" και το Θέμα: "Φυσικές καταστροφές, πολιτική προστασία".
 
Το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου κατά το οποίο ασχοληθήκαμε με τα Εργαστήρια αυτά, εκπονήσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: "Ο Μάνος ο Πελεκάνος και το Μαύρο Κύμα" το οποίο βοήθησε τους μαθητές μας να γνωρίσουν τη θαλάσσια ζωή και τη βιοποικιλότητά της, να αναγνωρίσουν την οικολογική αξία της θάλασσας και ιδιαίτερα της Μεσογείου, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα της θαλάσσιας ζωής αλλά και να ενεργοποιηθούν για την αντιμετώπισή τους.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αυτού, τα παιδιά απέκτησαν νέες γνώσεις, καλλιέργησαν τη δημιουργική τους σκέψη, πειραματίστηκαν εξερευνώντας διάφορες καταστάσεις, έκαναν πειραματισμούς, δοκιμές και επαληθεύσεις και κλήθηκαν να επιλύσουν διάφορα προβλήματα με την ομαδοσυνεργατική μέθοδο. Συνδυάζοντας ψυχαγωγία και μάθηση, κατέκτησαν γνώσεις με παιχνιώδη τρόπο.

Ο "Μάνος ο Πελεκάνος" λοιπόν, ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας, συστήθηκε...
...μας σύστησε τους φίλους του...
...και ζήτησε τη βοήθειά μας, αφού πρώτα μας διηγήθηκε με στενοχώρια και αγωνία την περιπέτεια που είχαν και παρολίγο να τους στοιχίσει την ίδια τους τη ζωή!
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πορεία και τον τρόπο επεξεργασίας του προγράμματος, στην παρακάτω παρουσίαση: