03 Ιουνίου 2023

5 ΙΟΥΝΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Ευαισθητοποιημένοι κι εμείς, σαν Αειφόρο Νηπιαγωγείο που είμαστε..
...ενημερωθήκαμε, προβληματιστήκαμε και προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις σε κάποια από τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη μελλοντική πορεία του πλανήτη μας:


Διαβάζοντας το υπέροχο βιβλίο με τίτλο: Σωκράτης και το συντριβάνι με τα χρωματιστά νερά" συνειδητοποιήσαμε ότι η άσκοπη κατανάλωση του πόσιμου νερού και η πιθανή έλλειψή του τα επόμενα χρόνια, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα για την επιβίωσή μας στη Γη... 

...γι' αυτό κι εμείς πρέπει να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή, κλείνοντας καλά τις βρύσες και κάνοντας συνετή κατανάλωση του πολύτιμου αυτού αγαθού:

Η αλόγιστη σπατάλη ενέργειας, είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό θέμα με απρόβλεπτες μελλοντικές συνέπειες. Εμείς, αν και μικρά παιδιά, μπορούμε με απλές κινήσεις, να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας, στην εξοικονόμηση ενέργειας:

Ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη Γη μας είναι τα πολλά σκουπίδια. Το τρίπτυχο: "μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση", είναι η λύση του προβλήματος αυτού. Αφού μάθαμε για τα οφέλη της Ανακύκλωσης... 

...και κάναμε ένα διαχωρισμό των σκουπιδιών που μπορούν να ανακυκλωθούν...

...ρίξαμε τις τελειωμένες μπαταρίες μας στην ειδική στήλη...

...και τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα σκουπίδια στον ειδικό μπλε κάδο:

Με ενθουσιασμό είδαμε το φορτηγό της Ανακύκλωσης να έρχεται έξω απ΄το Νηπιαγωγείο μας, να αδειάζει μπροστά στα μάτια μας το γεμάτο κάδο και τον κ. Αντώνη να μας εξηγεί πόσο σημαντική είναι η δράση αυτή για την ποιότητα της ζωής μας: 

Πραγματικά εντυπωσιασμένοι, φτιάξαμε κι εμείς τα δικά μας φορτηγά Ανακύκλωσης...

 ...και δώσαμε μια σημαντική υπόσχεση στη Γη μας:

Θα γίνουμε οι "Σούπερ - Προστάτες του Περιβάλλοντος" συμβάλλοντας με κάθε τρόπο, για μια ποιότητα ζωής, βιώσιμης και υπέροχης, όπως ακριβώς μας αξίζει!!!